Ce este laringele?

SaveSavedRemoved 1
Deal Score+1
Deal Score+1

Laringele este organul din gât care produce sunete atunci când respirați, vorbiți și înghițiți. De asemenea, vă protejează căile respiratorii, împiedicând alimentele și lichidele să pătrundă în plămâni.

Laringele include:

– epiglota (un lambou de cartilaj care închide căile respiratorii atunci când înghițiți)

– corzile vocale (două benzi de țesut muscular)

– mărul lui Adam (protuberanța din partea din față a gâtului dumneavoastră cauzată de cartilajul tiroidian)

Laringele este o parte a sistemului respirator și se află în gât. Este responsabil pentru controlul fluxului de aer care intră și iese din plămâni.

Laringele are două părți:

Epiglota este o clapetă care acoperă traheea atunci când înghițiți mâncare sau băutură, pentru a preveni intrarea alimentelor sau a lichidelor în plămâni.

Corzile vocale sunt falduri de țesut care vibrează atunci când vorbiți sau cântați, permițând aerului să treacă prin ele.

Laringele este o structură cartilaginoasă situată în gât, care adăpostește corzile vocale și ne permite să vorbim și să respirăm.

Laringele este situat în apropierea părții superioare a traheei (traheea). Acesta are nouă piese cartilaginoase: Epiglota, cartilajul tiroidian, cartilajul cricoid, cartilajul corniculat, cartilajul cuneiform, cartilajul aritenoid, mușchiul cricoartenoidian lateral și procesul vocal al cartilajului aritenoid.

Cele 3 parti ale laringelui

Laringele are trei părți: Supraglota, glota și subglota. Supraglota este partea de deasupra unde se simte mărul lui Adam; aceasta ține limba și palatul moale la locul lor atunci când înghițiți. Glota este locul în care aerul intră și iese din plămâni; conține doi mușchi mici numiți corzi vocale. Subglota se află mai jos, acolo unde simțiți mărul lui Adam; aceasta conține aerul, precum și mușchii faringieni care ne ajută să vorbim clar și să mutăm mâncarea din gură în esofag fără să ne înecăm cu ea!

O afecțiune frecventă care afectează această parte a corpului nostru se numește laringită, care apare

Laringele este un organ în formă de tub situat în gât care vă ajută să respirați și să vorbiți.

Partile laringelui

Acesta are trei părți: glota (deschiderea dintre corzile vocale), corzile vocale false și corzile vocale adevărate.

Atunci când inspirați, aerul trece prin nas sau gură în trahee (trahee). Apoi trece prin laringe și ajunge în plămâni.

Când expirați, aerul călătorește din plămâni spre laringe. De acolo, este împins afară din corp printr-un tub numit trahee.

Laringele este partea din gât care vă ajută să scoateți sunete.

Se mai numește și “corzi vocale”. Le puteți simți dacă vă puneți degetele pe gât și spuneți “ah” foarte tare.

Laringele este alcătuit din cartilaj și mușchi și conține corzile vocale – două benzi de țesut care vibrează atunci când aerul trece peste ele pentru a produce sunete.

Laringele este așezat în gât, în partea superioară a traheei (traheea). Acesta este conectat la nas, gură și faringe (gât) printr-un pasaj numit glotă.

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   Aparate Auditive - Canule Traheale - Implant Cohlear - Testare Auz
   Logo
   Register New Account
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart