Laringele – cutia vocala

SaveSavedRemoved 0
Deal Score+1
Deal Score+1

Laringele (cutia vocală) este un organ gol, muscular, situat în gât. Acesta lucrează împreună cu plămânii pentru a furniza aer corzilor vocale, care vibrează atunci când vorbim sau cântăm.

Laringele este așezat deasupra traheei (traheea) și are două părți: o parte superioară numită epiglotă și o parte inferioară numită cartilaj tiroidian.

Laringele este o structură cartilaginoasă care se află în partea de sus a traheei sau traheea. Acesta este format din două piese mici, în formă de fluture, numite “cartilaje”, care sunt conectate prin ligamente și mușchi. Cartilajele dau forma laringelui, dar nu sunt responsabile de producerea vorbirii.

Laringele are două funcții principale: respirația și vocalizarea. De asemenea, acționează ca o barieră între gură și plămâni, împiedicând alimentele și lichidele să pătrundă în căile respiratorii atunci când înghițiți.

Laringele, numit și cutie vocală, este un organ care face parte din sistemul respirator. Este situat în partea superioară a traheei (traheea) și este alcătuit din cartilaj. Laringele ne ajută să vorbim, să înghițim și să respirăm, controlând producția de sunete și împiedicând alimentele să ajungă în plămâni.

Laringele are mai multe părți importante:

Epiglota: Epiglota este o clapetă care acoperă deschiderea traheei atunci când înghițiți. Aceasta împiedică alimentele să ajungă în plămâni.

Cartilajul tiroidian: Acest cartilaj se conectează la alte structuri din gât pentru ca noi să putem respira normal. Ajută la menținerea fluxului de aer prin trahee, astfel încât să putem respira fără dificultate sau durere.

Cartilajul cricoid: Cartilajul cricoid este așezat chiar sub cartilajul tiroidian și arată ca un inel în jurul traheei – ajută la stabilizarea acesteia, astfel încât să puteți respira mai ușor.

Pliurile vocale (sau corzile vocale): Acestea sunt două benzi subțiri de țesut muscular care vibrează atunci când vorbim sau cântăm – ele sunt cele care ne fac vocile unice!

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   Aparate Auditive - Canule Traheale - Implant Cohlear - Testare Auz
   Logo
   Register New Account
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart