Index Aparate Auditive

SaveSavedRemoved 2
Deal Score+1
Deal Score+1

Caracteristici tehnice

 1. Canale de frecvență: Canalele de frecvență se referă la modul în care aparatul auditiv poate împărți și procesa diferitele frecvențe ale sunetului. Fiecare canal se ocupă de o anumită bandă de frecvență, permițând reglarea specifică a acelei părți a spectrului sonor. Cu cât un aparat auditiv are mai multe canale de frecvență, cu atât este mai capabil să personalizeze amplificarea în funcție de nevoile auditive unice ale utilizatorului.
 2. Canale de procesare a semnalului: Acestea se referă la numărul de secțiuni în care aparatul auditiv poate împărți și procesa semnalele sonore. Fiecare canal poate fi ajustat individual, permițând aparatului auditiv să se adapteze la o varietate de situații de ascultare și la nevoile individuale ale utilizatorului.
 3. Canale MPO (Maximum Power Output): Acesta se referă la numărul de canale care pot fi ajustate individual pentru a controla nivelul maxim de putere (sau volum) pe care aparatul auditiv îl poate produce. Aceasta este o funcție importantă pentru protejarea auzului utilizatorului de sunete prea puternice.
 4. Programe auditive: Acestea sunt setările predefinite pe un aparat auditiv care sunt optimizate pentru diferite situații de ascultare. De exemplu, ar putea exista un program pentru a asculta într-un mediu liniștit, un altul pentru a asculta într-un mediu zgomotos și un altul pentru ascultarea muzicii. Utilizatorul poate comuta între aceste programe în funcție de situație.
 5. Direcționalitate: Aceasta se referă la capacitatea aparatului auditiv de a se concentra pe sunetele care vin dintr-o anumită direcție. Aparatele auditive pot fi setate să accentueze sunetele care vin din fața purtătorului, de exemplu, ceea ce poate fi foarte util în situații cu mult zgomot de fundal.
 6. Tehnologie Digitală: Aparatele auditive digitale preiau semnalul sonor, îl convertesc într-un semnal digital și procesează semnalul pentru a produce un sunet optimizat. Acest lucru permite o mulțime de funcționalități avansate, cum ar fi filtrarea zgomotului de fundal și adaptarea la diferite medii de ascultare.
 7. Telecoil: Acesta este un dispozitiv mic în aparatul auditiv care poate primi semnale de la sistemele de inducție magnetică, cum ar fi cele folosite în teatre și biserici, sau de la telefoane compatibile.
 8. Conectivitate Wireless/Bluetooth: Multe aparate auditive moderne pot fi conectate la dispozitive precum telefoanele mobile, tabletele și televizoarele prin Bluetooth, permițând utilizatorilor să transmită sunetul direct în aparatul auditiv.
 9. Baterie sau Încărcare Reîncărcabilă: Unele aparate auditive funcționează cu baterii, în timp ce altele sunt reîncărcabile. Unele pot fi chiar încărcate wireless.
 10. Rezistența la apă: Anumite modele de aparate auditive sunt rezistente la apă sau impermeabile, ceea ce le face potrivite pentru utilizare în zile ploioase sau în medii umede.
 11. Recunoașterea vorbirii: Unele aparate auditive pot recunoaște și se pot concentra pe vorbire, ceea ce ajută la îmbunătățirea clarității conversațiilor în medii zgomotoase.
 12. Anularea feedback-ului: Această funcție detectează și reduce sau elimină feedback-ul acustic, prevenind șuieratul neplăcut care poate apărea.
 13. Recunoașterea Zgomotului de Vânt: Această funcție ajută la reducerea zgomotului de vânt care poate interfera cu calitatea sunetului.
 14. Controlul prin Aplicație: Unele aparate auditive permit controlul setărilor prin intermediul unei aplicații pe smartphone, oferind un control mai fin și mai discret.
 15. Auto-Adaptare: Aparatele auditive cu această funcție pot detecta schimbările în mediul acustic și se pot adapta automat la noile condiții.
 16. Compatibilitate cu Dispozitive de Asistență (ALD): Acestea includ dispozitive care ajută la amplificarea sunetelor în anumite situații, cum ar fi telefoane cu volum îmbunătățit, dispozitive pentru ascultarea TV și sisteme de avertizare acustică.
 17. Modul Tinnitus: Unele aparate auditive includ un mod care ajută la masarea sunetelor de tinitus, care poate fi un șuierat, un zumzet sau un alt tip de sunet perceput în urechi sau în cap fără o sursă sonoră externă.
 18. Binaural Processing: Aceasta se referă la abilitatea a două aparate auditive de a lucra împreună pentru a procesa sunetul într-un mod mai natural și echilibrat, asemănător cu modul în care auzul normal procesează sunetul.
 19. Memorie Multiplă: Această funcție permite păstrarea mai multor setări diferite pe aparatul auditiv, astfel încât utilizatorul să poată comuta între diferite scenarii de ascultare.
 20. Tehnologie FM: Aceasta permite aparatului auditiv să primească semnale direct de la microfoane FM sau alte dispozitive, ceea ce poate fi util în medii educaționale sau în alte situații unde este necesară o audibilitate îmbunătățită.
 21. Feedback Management: Această funcție reduce sau elimină feedback-ul acustic care poate cauza un șuierat neplăcut.
 22. Indicator de Baterie Descărcată: Acesta este un semnal sonor care te alertează când bateria aparatului auditiv este aproape de descărcare.
 23. Voice Prompts: Unele aparate auditive moderne pot oferi indicații vocale care să te ajute să înțelegi mai bine starea și setările aparatului tău auditiv.

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   Aparate Auditive - Canule Traheale - Implant Cohlear - Testare Auz
   Logo
   Register New Account
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart