Tinitus sau zgomot în ureche

Nu ar trebui să vă obișnuiți cu acest simptom neplăcut!

Descoperiți soluțiile eficiente pentru tinnitus!

Completeazăți formularul și un specialist Clarfon vă va contacta în curând. Puneți capăt zgomotelor nedorite și redobândiți liniștea.

tinitus

Aparatele auditive pot fi o soluție eficientă și personalizată pentru tratarea tinitusului, ajutându-vă să vă recăpătați calitatea vieții și să vă bucurați din nou de sunetele din jurul vostru.

Ce este Tinitusul?

Tinitusul reprezintă perceperea anormală a unor sunete sau zgomote în ureche, în absența unui stimul sonor extern. Tinitusul este un simptom și nu o boală, iar cauzele apariției acestuia variază.
Pacientul poate percepe senzațiile auditive sub diferite forme:
Persoana afectată are senzația că zgomotul provine din interiorul sau din afara urechii. Sunetul sau zgomotul este de intensitate joasă sau înaltă, uneori foarte intens (acoperind zgomotele externe), perceput permanent (rar, cu perioade de liniște) într-o ureche sau în ambele urechi.
Atunci când  s-a instalat  bilateral, tinitusul se asociază sau anunță surditatea, care este de obicei o surditate de tip senzorial.
person with otitis tinnitus person with ear pain isolated background suffering man massaging his ear isolated scaled e1691587804540

Tinitusul ce provoaca?

Tinitusul poate provoca simptome neplacute, cum ar fi disconfort la sunete puternice, fapt ce poate determina importante tulburări emoționale. În acest sens, studii realizate în SUA arată asocierea puternică a tinitusului cu anxietatea, depresia și tulburările de somn.
Astfel că la pacienții cu tinitus, calitatea vieții este modificată în sens negativ, putând provoca iritație, pierderea atenției și a memoriei.
Pentru a diagnostica tinitusul medicul va avea nevoie de un istoric medical, va face o consultație și mai multe teste speciale. Este important ca pacientul să îi spună specialistului dacă zgomotele sunt constante sau intermitente.
Analize precum audiograma (testul de auz), tomografia computerizată sau imagistica prin rezonanță magnetică sunt folosite pentru a identifica potențialele cauze ale tinitusului.
Unele tipuri de tinitus pot fi evitate prin aplicarea anumitor măsuri preventive. Spre exemplu, nu este recomandat să folosiți bețișoare de ureche pentru a curăța interiorul urechii (acestea împing cerumenul în timpan).

Ce provoaca tinnitusul?

Tinitusul mai poate fi prevenit prin purtarea dopurilor de urechi la locul de muncă (dacă există un zgomot excesiv), la concerte, la evenimente sportive etc.  Menținerea sănătății cardiovasculare prin exerciții fizice constante poate reduce riscul apariției tinitusului.
Dacă tinitusul persistă și devine supărător, pacientul poate recurge la folosirea unui aparat auditiv special cu funcție de mascator de tinnitus, sau poate folosi un set de CD-uri ce conțin piese muzicale special concepute pentru mascarea tinitusului.
Aparate Auditive - Canule Traheale - Implant Cohlear - Testare Auz
Logo
Register New Account
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart