fbpx
Auzul tau 2018-05-08T13:30:32+00:00

AUZUL TAU

Pierderea auzului este o afecțiune care afectează integrarea socială și are un impact major: nu putem comunica cu familia și prietenii, nu mai înțelegem conversațiile telefonice, nu auzim televizorul, muzica, sunetele naturii.

Din pacate, in România peste 2 milioane de persoane au o problemă de auz.

Până la 50% dintre persoanele cu deficiențe auditive au vârsta sub 65 de ani, mulţi dintre ei fiind copii sau tineri. 3 bebeluși din 1.000 se nasc cu probleme permanente de auz.

La sugari și copii mici cu pierdere auditivă, identificarea din timp a hipoacuziei prin programe de screening poate îmbunătăți rezultatele lingvistice și educaționale viitoare.

Din fericire, există numeroase modalități de a ajuta oamenii cu pierdere de auz. Dacă pentru unii soluția o reprezintă tratamentul cu medicamente ori intervenția chirurgicală, în cazul altora aparatul auditiv constituie un real ajutor.

Persoanele cu pierdere auditivă pot beneficia de aparate auditive, dispozitive de ascultare și de implanturi cohleare. Ele pot de asemenea beneficia de logopedie, de reabilitare auditivă și alte servicii conexe. Deși nici cele mai avansate aparate auditive nu pot restaura în întregime auzul, acestea îl pot îmbunătăți considerabil, iar ajustarea lor în mod profesionist va permite o îmbunătățire categorică în calitatea vieții dumneavoastră.

Tipuri de aparate auditive

Aparate auditive Receiver in Canal (RIC) sunt aparate auditive retroauriculare, de dimensiuni reduse, care nu necesită funcționare cu o olivă personalizată. Receiverul acestor aparate este în interiorul canalului auditiv, acest lucru însemnând o putere mai mare de amplificare și o reducere semnificativă a riscului de producere a microfoniei.

Aparatele auditive INTRAAURICULARE (CIC sau ITC) sunt aparate auditive care se poziționează în interiorul canalului auditiv, acestea luând forma canalului. Totodată, acest model, care se face după mulajul conductului auditiv, se recomandă numai dacă dimensiunea și forma conductului, face posibilă purtatrea acestui tip de aparat auditiv.

Fiind aparate cu o dimensiune redusă, puterea acestora de amplificare este mai mică decât a aparatelor BTE.

Aparatele auditive RETROAURICULARE  (BTE) sunt aparate auditive care se poziționează după pavilionul urechii, acestea fiind cel mai popular model de aparate auditive. Acestea se adaptează la urechea purtătorului cu ajutorul olivei (piesa personalizată a conductului auditiv).

Având o capacitate mare de amplificare, acestea se recomandă hipoacuziilor medii, severe sau profunde. Sunt ideale pentru purtătorii cu o putere mică de manevrabilitate, dar și copiilor.